Elope in Amsterdam De Ultieme Gids

Denk je over een elopement in Amsterdam na? Dan heb je de juiste intieme elopement fotograaf gevonden!

Waarom Elopement in Amsterdam

Fiets staat voor een typisch grachtenpandDe enorme omvang van een bruiloft is voor sommigen overweldigend, of misschien klinkt het idee om weg te sluipen met je geliefde en op eigen voorwaarden te trouwen gewoon aantrekkelijker.

Wat de reden ook is, Amsterdam is absoluut een geweldige plek voor jouw elopement.

Bekend om zijn olijfgroene grachten en prachtige grachtenpanden, heeft Amsterdam velen voor je verbluft. Maar vooral de sfeer en het gevoel van een creatief en klein dorp, is waar mensen het meest van houden.

Ik hou van het vastleggen van kleine en intieme bruiloften. De toegang tot het bruidspaar tijdens een intieme en kleine bruiloft is onbetaalbaar en zorgt voor echte verhalen.

Hoewel klein van formaat, zit er zeker veel kracht in kleine bruiloften. Samen zijn met weinig mensen zorgt voor echte verbindingen en ruimte voor grote emoties.

Het lezen van je geloften alleen voor je naaste dierbaren kan bevrijdend voelen en ruimte geven voor het delen van diepere gedachten.

Elopement echtpaar kijkt in de etalage van een winkel in Amsterdam.

Als je ervoor kiest om jouw kleine bruiloft in Amsterdam te houden dan ben ik graag jullie fotograaf.

Ik heb meer dan 30 jaar in deze magische stad gewoond. Ik weet hoe je de toeristenvallen ontwijkt en het echte Amsterdam kunt ervaren.

Hieronder heb ik informatie verzameld wat van pas kan komen bij het plannen van jouw kleine & intieme bruiloft.

Amsterdam

Avontuurlijke Elopement Fotograaf in Amsterdam. Op artistieke wijze liefdesverhalen vertellen.

Geschiedenis van Amsterdam

Typische Amsterdamse grachtenpandenAmsterdam is de perfecte plek voor jouw elopement. Sinds 2010 zijn delen van de binnenstad van Amsterdam op de UNESCO World Heritage lijst geplaatst. Dat is dus geen verkeerde backdrop voor jouw elopement.

Uiteraard word er in Amsterdam veel gefietst. Dat is absoluut iets wat jullie ook moeten doen tijdens jullie elopement! Of misschien een bootritje door de bijna 100km lange grachten? Het geeft je absoluut een nieuw perspectief op de stad.

Één ding is duidelijk, met meer dan 1500 bars en cafés zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om jouw elopement ceremonie te vieren.

De geschiedenis van Amsterdam is lang en zeker niet onbewogen. De stad heeft door de jaren heen veel karakter opgebouwd. Iets wat goed past bij een elopement.

Adem, glimlach en maak het legaal

Legaal trouwen in Amsterdam

Je kunt natuurlijk jouw elopement in Amsterdam houden en de wettelijke huwelijksceremonie in je eigen land, maar om legaal in Amsterdam te trouwen, zijn er een aantal dingen die naast een elopement fotograaf geregeld moeten worden.

Alle onderstaande informatie is alleen nodig als je wilt dat jouw bruiloft officieel wordt erkend in Nederland.

Huwelijksverklaring

 1. Je moet je intentie om te trouwen minstens zes weken voor de daadwerkelijke ceremonie aankondigen. Dit wordt een ‘huwelijksverklaring’ genoemd. Nadat u dit heeft gedaan, is de verklaring één jaar geldig. Je kunt je ‘Huwelijksverklaring’ online indienen bij de gemeente Amsterdam.

  Er zijn enkele criteria waaraan moet worden voldaan om een legale huwelijksceremonie in Nederland te hebben.

  • Je moet allebei 18 jaar of ouder zijn.

  • Je mag niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders.

  • Je mag niet als familie aan elkaar gerelateerd zijn. Broers en zussen kunnen niet trouwen of (groot) ouder / (klein) kind.

  • Een van jullie moet Nederlander zijn of officieel in Nederland wonen.

 2. Je moet een datum en locatie uitkiezen voor de ceremonie van de bruiloft ceremonie bij een officieel stadhuis van Amsterdam. Om dit te doen, moet je contact opnemen met een stadskantoor en een afspraak maken.

 3. Ten minste twee en maximaal vier getuigen zijn nodig voor de ceremonie van de elopement.

  • Alle getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.

  • Getuigen hoeven niet de Nederlandse nationaliteit te hebben en hoeven ook geen inwoners van Nederland te zijn.

Voor meer informatie over het legaal maken van je bruiloft in Nederland, bezoek de website van de gemeente Amsterdam.

Echte Koppels

Echte Amsterdamse Elopements

Om je een indruk te geven hoe je elopement in Amsterdam eruit zou kunnen zien, heb ik twee mooie koppels geselecteerd die in Amsterdam zijn getrouwd.

Bekijk de tips & tricks als je tips wilt voor het plannen van je eigen bruiloft.

Albert Cuyp Markt Avontuur

Het Canadese bruidspaar AC & Kevin waren op zoek naar een elopementfotograaf die niet alleen hun verhaal kon documenteren, maar hen ook kon rondleiden. Dat is exact waar ik van hou! Amsterdam is al bijna 30 jaar mijn stad. Als elopementfotograaf mag ik deze prachtige plek laten zien aan mensen van over de hele wereld en hen helpen alles te ervaren wat het te bieden heeft.

Met AC & Kevin bezochten we de Albert Cuyp-markt, Hortus Botanicus, de grachten, reden met fietsen en wandelden door de “Negen straatjes”.

Vondelpark Geloften

Bruidspaar kijkt naar grachten van Amsterdam terwijl ze elkaar vasthouden

Mike en Jody besloten dat Amsterdam hun plek was om te trouwen. Met z’n tweeën gingen ze op een klein avontuur in Amsterdam terwijl we langs het Vondelpark liepen, de “Negen Straatjes”, de Dam, het Rijksmuseum, de grachten natuurlijk…

Nadat ze hun eigen geloften hadden geschreven, verkenden we de stad om een goede plek te vinden om ze aan elkaar voor te lezen. We vonden uiteindelijk een enorme deur dicht bij het Vondelpark, wat voor hun als DE plek voelde. Oh jazeker… I can cry if I want to.

Bestemming Elopement Fotograaf voor Intieme Bruiloften en Avontuurlijke Elopements

Samen Lachen

Tips & Tricks

Elopement Tips & Tricks

 • Zoek een plek die speciaal voor jullie is. Zonder het gedoe van een grote bruiloft ben je vrij om te doen wat je maar wilt. Vondelpark, Hortus Botanicus en zoveel andere mooie plekken die je kunt bezoeken.

 • Als je in Amsterdam wilt fietsen, denk er dan over na wat voor soort trouwjurk het beste zou werken. Waarschijnlijk iets waarmee je je gemakkelijk kunt verplaatsen, op en af kunt stappen en je avontuur niet in de weg zit.

 • Je hebt waarschijnlijk minstens één getuige nodig. Ik heb eerder getekend en ik doe het graag nog een keer als je dat wilt.

 • Met een grote bruiloft in de zomer zit je waarschijnlijk vast aan een vrijdag of zaterdag voor je trouwlocatie. Elopements zijn anders, in de zin dat je ELKE dag kunt kiezen die je wilt.

 • Vind een hotel in het stadscentrum zoals The Hoxton Hotel. Het is misschien iets duurder, maar je krijgt er de echte Amsterdam-ervaring voor terug en kunt overal met de fiets naartoe.

 • Breng zeker een bezoek aan de “Negen Straatjes”. Gelegen in het centrum van Amsterdam zijn negen kleine straatjes met enkele van de mooiste en meest eigenaardige winkels die er zijn.

Fotografietips om DE foto te maken

 • Plan je dag rond goed licht. Dit betekent meestal dat je jullie ceremonie in de ochtend of tijdens de schemering plant. Natuurlijk kunnen we ook midden op de dag goede plekken met schaduw vinden, maar rond die tijd is het licht meestal wat harder.

 • Ik kan de beste versie van jullie verhaal maken als je niet inhoudt, maar vooral gewoon jezelf bent. Geen perfecte versie, maar gewoon de echte jij. Dat is alles dat ik nodig heb.

Meer Informatie & Boeken

Ik zou graag je kleine bruiloft fotograferen in Amsterdam. Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie en controleer mijn beschikbaarheid voor jullie elopement.

Resources and Stylebooks

Paar dat in bed ligt en naar elkaar glimlacht.
Loveshoot – De Ultieme Gids
Alles wat je moet weten om het beste uit je loveshoot te halen. In deze...
Koppel Boudoir – Ultieme Gids
Intiem koppel boudoir met documentaire-stijl om het echte verhaal van twee verliefde mensen te vertellen....

FAQ

Populaire Vragen

Ontspannen, gelukkige mensen die volop genieten van het leven.

Als je vooral geeft om openhartige, eerlijke foto’s die het verhaal vertellen en niet om perfect geënsceneerde portretten, dan fotografeer ik met alle liefde je bruiloft.

Als je niet wilt dat je bruiloft aanvoelt als een grote productie en gewoon een relaxte fotograaf zoekt dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Als je erop vertrouwt dat ik mijn ding doe en een prachtig verhaal voor jullie maak, dan weet ik zeker dat het goed komt!

Geen rare poses of gekkigheid. Ik focus mijzelf op het vertellen van jullie verhaal en zoveel mogelijk een “fly on the wall” te zijn. Ik zal helpen met natuurlijke aanwijzingen wanneer dat nodig is, maar ik wil er vooral voor zorgen dat je echt van je dag kunt genieten.

Ik wil vastleggen hoe de dag voor jullie voelde op een zo natuurlijk mogelijke manier. Ik geloof dat dat de enige manier is om ervoor te zorgen dat je de dag weer opnieuw kunt beleven als je de foto’s bekijkt.

Ik schiet altijd familieportretten. Ik weet uit ervaring dat die belangrijk zijn. Misschien niet nu, maar in de toekomst waarschijnlijk des te meer. Daarin moet je mij vertrouwen. Als familieportretten goed worden gepland, dan hoeft het niet lang te duren.

Als we foto’s gaan nemen van alleen jullie twee, dan geef ik natuurlijke aanwijzingen indien nodig. Alles met als doel om jullie echte persoonlijkheden naar voren te laten komen. Ik ben vrij goed in mensen op hun gemak brengen. Dat is erg belangrijk om echte natuurlijke reacties van mensen op de foto te kunnen zetten. Het gaat om het stellen van de juiste vragen en het zeggen van de juiste dingen. Genieten van het moment en zorgen dat er niet teveel druk op ligt.

Voor het grootste deel van de dag schiet ik documentair en leg ik echte momenten tussen mensen vast. Echte momenten vastleggen zonder die te beinvloeden is DE manier om het verhaal van jullie bruiloft te vertellen. Jullie hoeven er alleen voor te zorgen zoveel mogelijk te genieten en jezelf te zijn. Ik doe de rest.

Ik ben gevestigd in Amsterdam en schiet bruiloften over de hele wereld. Als je vragen hebt over offertes voor een bepaalde bestemming, neem dan contact op!

Ik ben blij te horen dat jullie mij zouden willen boeken als jullie fotograaf! 🙂

Om alles te kunnen regelen heb ik een ondertekend contract en een voorschot van 50% nodig om jullie datum vast te leggen. Neem contact op en ik stuur jullie alle details.

Ik begon als een fulltime fotograaf in 2011. Voordat ik fulltime als fotograaf aan de slag ging, was ik al erg geïnteresseerd in fotografie. Ik fotografeerde bijvoorbeeld veel tijdens het reizen. Sinds 2011 ben ik echter als professional aan de slag gegaan en neem ik betaalde opdrachten aan.

Ik schiet over het algemeen niet meer dan 20 bruiloften per jaar.

Toen ik in 2011 begon, schoot ik veel meer per jaar, maar ik voel de behoefte om contact te maken met mijn koppels om samen iets geweldigs te maken. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk dat ik echt tijd in mijn koppels kan steken. Jullie helpen daar waar nodig en begeleiden tijdens het plannen van jullie bruiloft. Met meer dan 20 bruiloften per jaar zou die persoonlijke aandacht er niet zijn en dat is nu juist wat ik jullie wil geven.

Ja absoluut! Ik vind het te gek om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik geloof in de connectie met mensen en elkaar beter leren kennen voordat je samen gaat werken. Het helpt om jullie verhaal beter te begrijpen en iets unieks voor jullie vast te kunnen leggen.

Al mijn meetings vinden plaats bij mij thuis in Haarlem of via Skype / FaceTime. Ik heb een voorkeur voor een persoonlijke meeting, maar als dat niet gaat dan is een video call zeker mogelijk. Neem contact op en we plannen iets in!

Load More

Elopement couple sitting on bench in lightbeam in Amsterdam
Copy link