31 Magische Loveshoot Tips Voor de Perfecte Foto

oktober 7, 2020
Home » Couple » 31 Magische Loveshoot Tips Voor de Perfecte Foto

Wat Heb Ik Aan Deze Gids?

Als je een Engelse versie van dit artikel wilt lezen, ga dan naar “31 Amazing Couple Photoshoot Tips You Need To Know”.

Mijn naam is Sjoerd Booij en ik ben een loveshoot fotograaf gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ik de afgelopen jaren vele liefdesverhalen vastgelegd. Op basis van die ervaring heb ik deze gids voor loveshoots samengesteld. Ik hoop dat het je helpt het beste voorbereid te zijn op jouw loveshoot.

Gebruik de inhoudsopgave om door deze gids te bladeren. Je kunt ook contact met mij opnemen voor meer informatie of me boeken voor jouw loveshoot.

Wat is een Loveshoot?

Een loveshoot is de perfecte manier om herinneringen vast te leggen. Genieten van het leven met je partner en samen de wereld verkennen is fantastisch. Het kunnen terugkijken naar deze herinneringen maakt loveshoots zo geweldig.

Weet je nog dat je samen een nieuwe stad aan het verkennen was? Foto’s van elkaar maken voor de Eiffeltoren of een andere prachtige plek. Je vroeg iemand om een foto van jullie te maken. En natuurlijk nam je selfies samen… je arm zo ver mogelijk strekken of gebruikte je een selfie-stick?

Weet je nog toen jullie vierde dat je een jaar samen was? Of je vijfde jaar? Denk je na over een huwelijksaanzoek? Wat de reden om te samen iets te vieren of herdenken ook is…

Zou het niet geweldig zijn als iemand deze herinneringen voor jou zou kunnen vastleggen? Zodat je samen volop kunt genieten van alles en echt in het moment kunt zijn?

Dat is precies wat een loveshoot voor je kan doen.

5 Redenen Voor een Loveshoot

Er zijn veel goede redenen voor een loveshoot. Sommige zijn duidelijker dan andere. Laat me hieronder enkele redenen voor een loveshoot voor je samenvatten.

1. Verlovingsfotoshoot

Een grote reden om een loveshoot te boeken is een verloving. Ga erop uit, vier en leg vast hoe je je voelt!

Trouwen is geweldig! Je kunt beginnen met het plannen van de bruiloft en dromen over de grote dag. Maar dat betekent niet dat je de tijd vóór de daadwerkelijke bruiloft moet vergeten. Zorg ervoor dat je die gelukkige, uitzinnige liefde die je nu voelt, vastlegt.

Een loveshoot als je verloofd bent, is een goed begin van je trouwverhaal.

2. Maak een Visueel Dagboek

Het leven gaat snel en er gebeurt elke dag veel. Je zult niet de eerste zijn die verstrikt raakt in het dagelijkse leven. Loveshoots helpen de tijd stil te zetten en een visueel dagboek van jullie leven samen vast te leggen.

Soms gaat het om grote momenten zoals een verloving en soms is het kleiner. Al deze momenten zijn het onthouden waard en spelen een rol in jouw visuele dagboek.

Het gaat om het vangen van de tijd, zodat je niet vergeet hoe je je toen voelde. “Weet je nog, geen kinderen, elk weekend uit…” of “Weet je nog, dit was de tijd dat we ons eerste huis samen kochten”.

3. Romantisch Cadeau

Cadeautjes mensen. Voor sommigen zorgt het voor een lach, zoals bij de persoon die het cadeau ontvangt. Voor anderen is het vooral veel zweet en natte handjes. “Wat geef ik hem / haar dit jaar”.

Wat dacht je van een loveshoot?!

Iedereen houdt van cadeaus met een diepere betekenis. En wat is een beter cadeau dan samen de liefde vieren?

4. Quality Time Samen

Geen speciale redenen om iets te vieren? Geen probleem.

Loveshoots gaan over het samen doorbrengen van quality time. Daar heb je geen speciale redenen voor nodig!

5. Kunst Aan De Muur

Je hebt samen je eerste huis gekocht. Het meubilair staat op z’n plek, de verlichting is top en de planten doen het fantastisch. Maar die muren zijn zo verdomd leeg.

Schilder ze. Hang een foto op. Of doe het allebei.

Geen plakkerige close-up zoenfoto (oh dear), maar iets artistieks. Iets dat jullie liefde op een meer kunstzinnige manier laat zien. Er zijn opties mensen, geloof me.

Hoe Bereid Ik Me Voor Op Een Loveshoot?

Om het meeste uit je loveshoot te halen, is het goed om je voor te bereiden. Hieronder heb ik 6 dingen op een rij gezet om over na te denken voordat je een loveshoot boekt.

1. Wat Voor Foto’s Zoek Je?

Denk even na over deze vraag. Wat voor soort stel zijn jullie?

Stadsmensen of natuurliefhebbers? Vroeg opstaan en een bergwandeling maken vóór zonsopkomst of uitslapen op zondagochtend en een kop koffie? Enkele geposeerde foto’s of een compleet verhaal van je avontuurlijke dag samen?

Met andere woorden. Wat voor soort stel zijn jullie en wat zou het concept van de loveshoot moeten zijn?

2. Blijf Bij Jezelf

Vergeet niet dat een loveshoot draait om plezier maken. Duw jezelf niet in een richting die niet bij je past. Wees jezelf en geniet van elkaars gezelschap, dat is het belangrijkste.

3. Neem Verschillende Outfits Mee

Denk goed na over de outfits voor de loveshoot. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl, maar sommige outfits werken en sommige niet.

Wanneer je verschillende outfits meebrengt, kun je je omkleden als dat nodig is. Het is ook een gelegenheid om verschillende looks vast te leggen.

Wat te dragen tijdens een loveshoot

4. Ga Niet Voor Perfecte Poses

Begrijp me niet verkeerd. Ik geloof echt dat bepaalde poses beter werken dan andere. Daarom kan een poseergids handig zijn voordat je een loveshoot boekt. Ik heb wat poseertips verzameld om je een start te geven.

Zoek zeker uit welke poses misschien voor jou werken en welke niet. Het hoort bij voorbereidingen treffen. Dat gezegd hebbende, ga niet elke pose voor de spiegel uitproberen om perfectie te bereiken.

Perfectie komt voort uit de tussenliggende momenten. Geniet van de loveshoot en wees samen in het moment. Dat zorgt voor geweldige foto’s. Enkel een pose nabootsen uit de poseergids niet.

5. Praat Met Elkaar

Overweeg je een loveshoot te boeken? Dat is geweldig! Vergeet alleen niet dat het om twee personen gaat. Praat met je partner. Zoek uit welke comfortzones jullie beiden hebben.

Sommigen vinden foto’s van kussende mensen te gek. Anderen vinden het moeilijk om intiem te zijn voor een camera. Zorg dat je er hetzelfde instaat met elkaar om ongemakkelijke momenten tijdens de loveshoot te voorkomen.

6. Gebruik Pinterest

Pinterest is geweldig voor inspiratie. Neem een kijkje en vind interessante en creatieve ideeën. Maak een Pinterest bord aan en deel het met je partner.

Hieronder heb ik enkele Pinterest borden verzameld die misschien interessant zijn om mee te beginnen.

7 Tips Voor Kleding Tijdens Een Loveshoot

Je hebt de knoop doorgehakt en een loveshoot geboekt. Dat is geweldig! De tijd gaat verder en andere dingen vragen aandacht.

Dan, de week voor de loveshoot, kleding stress. Wat doe ik aan?!

Geen zorgen. Hieronder 7 tips voor kleding tijdens een loveshoot. Wat doe je aan en wat niet?

1. Draag Kleding Die Vertrouwen Geven

Draag geen kleding die je nooit zou dragen. Geen pakken man? Huur er dan ook geen. Altijd spijkerbroeken aan? Rock die spijkerbroeken. Meer is het niet.

Blijf trouw aan je stijl en start daar. Zie eruit als jezelf, maar op je allerbest. Dat geeft je een flinke boost qua vertrouwen als je in de spiegel kijkt.

De resultaten van je loveshoot zijn het meest afhankelijk van hoe je je voelde tijdens de fotoshoot. Zorg ervoor dat je je zelfverzekerd voelt en de foto’s zullen verbluffend zijn.

Wanneer je kleren niet matchen met je persoonlijke stijl, zijn ze misschien te overdreven. Als gevolg hiervan zal je je ongemakkelijk en onzeker voelen. Dat is absoluut iets om te vermijden.

2. Vul Elkaar Aan Qua Outfit

Het is een goed idee om te bespreken wat je partner zal gaan dragen. Op die manier kun je elkaars kleding aanvullen.

Door bijvoorbeeld complementaire kleuren te gebruiken, kun je de uiteindelijke look sterker maken. Gebruik van dezelfde kleurenfamilie is ook mogelijk, maar gebruik in dat geval verschillende sterktes.

Kijk uit voor teveel op elkaar lijkende outfits. Je ziet er dan misschien uit als broer en zus in plaats van geliefden.

Blijf ook uit de buurt van te drukke patronen in je kleding. Deze zullen om aandacht schreeuwen en dus de aandacht van jullie afleiden.

3. Kies Outfits Die Je Vrij Laten

Een loveshoot gaat over het kunnen verbinden en in het moment zijn. Als je tijdens de fotoshoot zorgeloos bent, zullen de foto’s ook beter worden.

Kies dus kleding waarmee je je vrij voelt, rond kunt springen, rennen en samen speels kunt zijn. Kies geen witte jurk als je niet wilt dat deze vies wordt.

4. Welke Kleuren / Kleurenschema

Probeer kleuren te vermijden die veel aandacht trekken (rood, oranje). Leg geen onnodige focus op je outfit. Uiteindelijk gaat het om het vastleggen van je liefde voor elkaar. Niet over een rode rok die om aandacht schreeuwt.

Dit betekent niet dat elke rood en oranje verkeerd zijn, maar het kiezen van een koelere tint werkt in sommige gevallen misschien beter. Kiezen voor een neutrale of pastel tint is ook een geweldige optie.

Het hangt ook af van de locatie van je loveshoot. Welke kleuren zul je daar waarschijnlijk tegenkomen? Probeer deze kleuren te matchen en aan te vullen met je kleding.

U kunt een website zoals Coolors.co gebruiken om interessante kleurenschema’s te vinden. U kunt kleurschema’s verkennen en zoeken naar bijvoorbeeld: Earth, Neutral of Pastel.

Een andere leuke optie om te proberen is Colormind.io. Je kunt een afbeelding uploaden met kleuren die je leuk vindt en de site geeft je een passend kleurenschema.

Of je gebruikt Mycolor.space. Vul een kleur in en je krijgt meteen een volledig palet dat bij die kleur past.

5. Denk Aan Het Seizoen

Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren om mee te werken tijdens je loveshoot. Boek je sessie in een seizoen dat past bij jouw kledingstijl en kleuren. Heb je al naar kleurenschema’s hierboven gekeken?

Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen met betrekking tot fotografie en kledingkeuzes. Hieronder zal ik het hebben over enkele van deze voor- en nadelen.

Zomer & Lente


In het voorjaar is het licht het grootste deel van de dag geweldig. De zon komt nog niet te hoog, waardoor gekke schaduwen in gezichten onder controle blijven.

Bij loveshoots in de zomer is het belangrijk om na te denken over het tijdstip van de dag. Licht is meestal harder en creëert vervelende schaduwen in gezichten. Vroeg in de ochtend of laat in de middag op pad gaan kan dan een oplossing zijn.

Voor de dames

Het is absoluut de tijd van het jaar voor een vloeiende jurk als het niet te koud is. Het kan in het vroege voorjaar nog koud zijn in Nederland, dus houd daar rekening mee. Pasteltinten werken meestal goed in deze tijd van het jaar. Jurken met kleine bloemenprints zijn ook geweldig.

Voor de mannen

Zwarte broeken of lichte jeans zijn altijd een prima keuze voor mannen. Kies bijvoorbeeld een t-shirt zonder prints om die simpele look af te maken. Qua kleur is het het beste voor mannen om de kleding van zijn dame aan te vullen.

Zowel mannen als vrouwen kunnen accessoires gebruiken als ze er zin in hebben. Een mooie hoed of bloemen kan iets zijn om over na te denken, maar zijn absoluut geen noodzaak.

Zomer / Lente Outfit Loveshoot Moodboard

Herfst & Winter


Herfst- en winterlicht is geweldig. Het is qua licht misschien wel de beste tijd van het jaar. Zacht, warm licht dat een magische sfeer creëert tijdens de loveshoot.

Mensen die een beetje koud niet erg vinden, zijn degenen die de grootste beloning krijgen in hun foto’s. En jet is nog een goede reden om elkaar warm te houden en dichtbij elkaar te zijn. Ga gezellig dicht bij elkaar zitten en geniet van de mooie herfstkleuren en het winterlicht.

Voor de dames

Jurken werken in de winter niet in Nederland. Tijdens de herfst kan het goed gaan, maar absoluut geen garanties.

Om er zeker van te zijn dat je geen teen verliest aan bevriezing, ga je voor iets comfortabelers en rock die look. Een oversized gebreide trui of kimono kan geweldig zijn.

Voor de mannen

Nogmaals, zwarte broeken werken perfect voor mannen. Donkere jeans werken ook. Kies een dikke trui die matcht met het outfit van jouw dame. Qua schoenen kun je zeker iets robuusts kiezen, zoals Timberlands of Red Wings.

Accessorize met sjaals, mutsen en andere dingen om je warm te houden maar die er cosy uitzien.

Herfst / Winter Outfit Loveshoot Moodboard

6. Tijdloos vs. Trendy

Het is belangrijk om goed na te denken over trends en persoonlijke stijl voor je loveshoot. Als ik met stelltjes over kleding praat, raad ik altijd aan om voor iets tijdloos te gaan.

Een trendy jurk die 2020 schreeuwt, kan er nu geweldig uitzien, maar hoe zit dat over 10 jaar? Natuurlijk is het mogelijk dat je die 2020-look echt wilt. Als dat het geval is, ga er dan voor, maar maak er een bewuste keuze van.

7. Twee Outfits Is Genoeg

Herinner jezelf eraan niet te veel tijd te besteden aan kleding en outfits. Uiteindelijk gaat het allemaal om de liefde die je voor elkaar voelt. Laat dat je leiden en ga niet all out met een fashion fotoshoot.

Het kiezen van twee verschillende outfits of slechts een paar extra shirts is al goed genoeg. Het zorgt ervoor dat er tijd wordt besteed aan het daadwerkelijk samenzijn en niet aan het omkleden.

De loveshoot duurt ongeveer 1 tot 3 uur. Maak verstandig gebruik van deze tijd om authentieke afbeeldingen te maken. Besteed tijd aan het opbouwen van een prettige relatie met je fotograaf. Hierdoor voel je je meer op je gemak en dat resulteert in verbluffende foto’s.

Welke Locaties Werken Het Beste Voor Een Loveshoot?

De perfecte locatie voor een loveshoot is een plek waar je je op je gemak voelt. Dit betekent voor iedereen verschillende dingen.

Sommige mensen houden ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan tijdens een loveshoot. Andere mensen juist absoluut niet. Bedenk wat voor soort stel jullie zijn bij het kiezen van een locatie. Het is een fantastische manier om je zoektocht te starten.

Ik heb hieronder enkele opties opgesomd om jullie op weg te helpen.

1. Thuis

De meeste mensen beschouwen dit om de een of andere reden niet als een optie, maar het is eigenlijk een geweldige plek om te beginnen. Zie je huis als de meest gezellige en intieme plek. Nu wordt het de meest logische plek voor een loveshoot, toch?

Het maken van foto’s in je eigen huis is de perfecte manier om jullie loveshoot te starten. Zie je loveshoot als een klein verhaal. Verhalen hebben een begin, midden en einde nodig. En waar kun je beter beginnen dan thuis?

Een activiteit voor de loveshoot is een goede manier om ervoor te zorgen dat je je op je gemak voelt. Samen koken in de keuken of een magisch café latte fabriceren met elkaar. Het maakt niet zoveel uit wat je doet, als je het maar samen doet. Het is misschien iets dat je nog niet eerder hebt gedaan. Een fanastische manier dus om samen nieuwe dingen te ontdekken.

2. Buiten in de Natuur

Ga naar buiten voor je loveshoot! Maak gebruik van wat de natuur in jullie omgeving te bieden heeft. Het geeft een extra dimensie aan de foto’s.

Een aantal loveshoot buitenlocatie-ideeën (klik voor Pinterest-bord):

De natuur in al zijn grandeur zal je loveshoot foto’s zeker naar een ander niveau tillen. Het is een geweldige optie voor avontuurlijke stellen die graag wandelen of verkennen.

3. Buiten in een Stad

Als je van steden en andere stedelijke gebieden houdt, is dat ook een super optie! Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden met een loveshoot in de stad.

Het is erg belangrijk om goed over je achtergronden na te denken. Hiermee bedoel ik niet dat je de Eiffeltoren achter je nodig hebt om te slagen. Ik heb het over rustige achtergronden.

Zorg ervoor dat de foto’s op jullie focussen, in plaats van afleidende elementen in de achtergrond. Geen rommel, maar rustige achtergronden. Rare elektrische leidingen die boven je hangen? Lichtpalen, rode stopborden, grote gele vrachtwagen? Het haalt allemaal de aandacht van jullie af.

Een loveshoot fotograaf weet hoe ze ervoor zorgen dat de aandacht bij jullie blijft, maar het is niet gemakkelijk als er veel rommel in de achtergrond te vinden is. Kies een plek met rustige achtergronden zoals bakstenen muren. Of ga een dak op. Je kunt de stad als je achtergrond laten zien, maar de lucht als een rustige achtergrond gebruiken.

Stedelijke / Stads Loveshoot Moodboard

Hoe Poseer Je Tijdens Loveshoot?

De dag van je loveshoot is aangebroken. Je voelt een mix van angst en opwinding door je lichaam razen. Maar wat nu? Hoe poseer je tijdens de loveshoot?

Het is belangrijk om te weten dat het vastleggen van jullie liefdesverhaal het beste gaat als je je op je gemak voelt. Probeer dus zo zorgenvrij aan je loveshoot te beginnen. Het zorgt ervoor dat je een echt verhaal kunt vastleggen met alles wat daar mooi aan is. Om deze reden moet het poseren dus ook natuurlijk aanvoelen.

Je vraagt je vast af hoe we daarvoor zorgen? We hebben benaderen “poseren” op een andere manier. Meer is het niet. Ik zal het uitleggen.

1. Samen Zijn & Nieuwe Dingen Ontdekken

Aanwijzingen als “kin omhoog” of “nu kussen” werken nooit met loveshoots. Op die manier haal je alle echte momenten uit de foto’s. In plaats daarvan concentreer je je op het samenzijn en het verkennen van nieuwe dingen.

Laat me opnieuw “samen” zeggen, want dat is het belangrijkste onderdeel. Alles wat je doet tijdens een loveshoot moet erop gericht zijn om het samen te doen.

Wandelen in het bos of op het strand tijdens je fotosessie? Houd elkaars handen vast of sla een arm om je geliefde. Glimlach, praat, lach en plaag elkaar. Wees speels, zorgeloos en zorg vooral dat je het allemaal samen doet.

Het tweede deel dat ik noemde, was het verkennen. Dit is waar het onverwachte en dus de echte momenten vandaan komen. Sta open om nieuwe dingen te verkennen en de loveshoot zal echt over jullei gaan. De loveshoot gaat over het maken van “nieuwe” foto’s in plaats van iets dat we allemaal al eens eerder hebben gezien.

2. Enkele Basis Poses alsjeblieft!?

Ik begrijp dat mensen zoeken naar richtlijnen of go-to poses. Het is niet erg om een paar basis poses in gedachten te hebben. Zolang je ze op een vrije en dynamische manier gebruikt, is dat meer dan prima.

Neem een kijkje op de onderstaande links voor een paar basis poses tijdens een loveshoot.

Hoe Creatief Zijn Tijdens Loveshoot?

Loveshoots moeten uniek zijn en de echtheid van jullie relatie vastleggen. Om dit te bereiken, is het belangrijk om vóór de eigenlijke shoot eens na te denken over wat dingen. Wees creatief tijdens dat proces en denk aan dingen die je zou willen doen.

Om je gedachten op gang te brengen, zijn hier enkele creatieve fotoshoot ideeën om mee te beginnen.

1. Hoe Hebben Jullie Ekaar Ontmoet?

Denk terug aan hoe je elkaar hebt ontmoet. Was het in een bar of tijdens een improvisatie les? Hoe jullie elkaar ook ontmoet hebben, het is een geweldige plek om te beginnen met het bedenken van een thema voor je loveshoot.

2. De Perfecte Date

Hoe zou je perfecte dag samen eruitzien? Plan je perfecte date en maak er samen een volledige dag van. Een deel ervan vastleggen kan een geweldige manier zijn om unieke foto’s te schieten.

Enkele creatieve eerste date-ideeën om mee te beginnen:

 • Ga naar een plaatselijke kermis of markt
 • Zonsondergang strandwandeling
 • Picknick in het bos
 • Minigolf voor een goede lach
 • Schaatsen
 • Bezoek een kunstgalerij

Bedenk dingen om samen te doen en je zult de fotograaf “vergeten”. Dat is een bonus. Geen ongemakkelijke gevoelens meer, maar in plaats daarvan plezier en gelach.

3. Roadtrip

Ga op een roadtrip. Het hoeft niet ver te zijn om uniek te zijn. Verken je buurt, zing liedjes in de auto, wees jong en vrij, al is het maar voor een dag. Het is een perfecte manier om plezier te hebben en echte momenten vast te leggen.

Roadtrip Loveshoot Moodboard

4. Iconische Plek

Een loveshoot moet gaan over de liefde die je voor elkaar voelt. Dit betekent echter niet dat je geen iconische plekken aan de foto’s kunt toevoegen. Vooral als je een iconische plek gebruikt die liefde schreeuwt. De Eiffeltoren in Parijs is een goed voorbeeld.

Iconische plekken zoals de Eiffeltoren geven een gevoel van plaats aan de foto’s. Laat het je inspireren en maak er een thema-shoot omheen. Je kunt zelfs rekening houden met de kleding die je aandoet. Ga voor een Franse baret als je bijvoorbeeld voor de Eiffeltoren kiest.

Beroemde iconische bezienswaardigheden om je te inspireren:

 • Eiffeltoren – Parijs
 • Big Ben – Londen
 • Tower Bridge – Londen
 • Piazza San Marco – Venetië
 • Colosseum – Rome
 • Grachten – Amsterdam
 • Empire State Building – New York

5. Volg Mij Serie

Een loveshoot legt een moment vast dat je ervaart met je geliefde. Het is iets om op terug te kijken en samen te kunnen glimlachen.

Wat als je die momenten nog groter kunt maken? Wat als je ze elk jaar vangt en er een reeks van maakt? Je leven samen, verteld in een waar liefdesverhaal.

Er zullen je dingen opvallen die door de jaren heen zijn veranderd. Trends die voorbijgingen. Verschillende kapsels en baarden of snorren die verschenen en verdwenen. Kinderen die er nog niet waren, maar nu wel. Het zijn onderdelen van jullie leven en het is het allemaal de moeite waard om vast te leggen.

Een volg mij-serie is de perfecte manier om je leven samen te documenteren en tijd vast te leggen.

6. Buitensporten & Activiteiten

Beide grote fans van het buitenleven? Surft, wandelt, klimt of houdt een van jullie van nog een andere buitensport? Gebruik dat voor je loveshoot!

Romantiek en sport zijn misschien niet een direct voor de hand liggende combinatie, maar het is een geweldige manier om mensen op hun gemak te stellen. Door te doen wat je leuk vindt, kun je gemakkelijk vergeten dat er foto’s worden genomen. Dat is precies wat nodig is om foto’s te maken die er natuurlijk uitzien.

7. Gebruik Van Props

Het gebruik van props is misschien niet voor iedereen geschikt. Ik ben eigenlijk geen grote fan, maar ik moest ze noemen omdat dit de ultieme gids is voor een loveshoot toch?!

Dus, hoe doe je dat… props tijdens een loveshoot? Het kan een leuke manier zijn om dingen nog wat op te fleuren. Ga echter niet all-out, maar hou je een beetje in. De foto’s moeten uiteindelijk vooral gaan over het vastleggen van jullie liefde.

Enkele tips welke props je kunt gebruiken:

Waarom Een Loveshoot Fotograaf Inhuren?

Als loveshoot fotograaf krijg ik deze vraag vaak gesteld. Waarom zou ik een professional inhuren voor een loveshoot?

Iedereen heeft andere redenen om een loveshoot fotograaf in te huren. Ik hoop dat het lezen van deze gids heeft geholpen deze vraag te beantwoorden.

De grootste reden is volgens mij het vastleggen van de echte momenten in plaats van geposeerd. Het bevriezende van momenten in je leven om op terug te kijken. Dat is het belangrijkste.

Je kunt op elk moment van de dag samen een selfie maken, maar een echt moment vastleggen terwijl het gebeurd, dat is uniek. Je hebt een professionele loveshoot fotograaf nodig om dat voor je te doen.

1. Tips Als Je Een Fotograaf Inhuurt

Uiteraard kun je mij als loveshoot fotograaf boeken. Ik ben gevestigd in Amsterdam, Nederland. Laten we elkaar leren kennen en vanaf daar starten.

Ik heb deze gids geschreven zodat mensen over de hele wereld er gebruik van kunnen maken. Als je mij niet kunt inhuren, zijn hier enkele vragen en tips bij het inhuren van een fotograaf.

 • Zoek aanbevelingen van mensen die je kent
 • Lees Google-recensies
 • Vraag om volledige galerijen om te zien of de stijl bij je past
 • Praat, leer je fotograaf kennen!
 • Is hij / zij een fulltime professional?
 • Hoe lang duurt het voordat ik foto’s ontvang?
 • Krijg ik afdrukken, een album of alleen digitale bestanden?
 • Is de nabewerking true-to-life of trendy?
 • Fotografeert hij/zij digitaal of analoog?

Er zijn nog veel meer dingen die je je fotograaf kunt vragen, maar richt je vooral op twee dingen.

 • Heb ik het juiste gevoel bij deze persoon en matchen we op persoonlijk vlak? Stelt deze fotograaf mij op m’n gemak?
 • Wat vind ik van zijn/haar eerdere werk? Heb ik volledige galerijen gezien of slechts 2 mooie afbeeldingen?

Het resultaat van je loveshoot moet het echte liefdesverhaal vertellen tussen jou en je partner. Geen geposeerde versie ervan.

Om ervoor te zorgen dat jullie liefdesverhaal goed wordt verteld, moet de fotograaf echte tussenliggende momenten vastleggen. Dit kan alleen als jullie je gelukkig en op je gemak voelen. Als jij je rustig, ontspannen en vol vertrouwen voelt, dan ontstaat de magie.

Voel je dat vertrouwen bij je fotograaf? Geweldig, huur hem / haar in! Dat is het belangrijkste om naar te zoeken.

SHARE THIS STORY

Loveshoot Galleries

COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT