71 Unieke Trouwlocaties in Amsterdam

oktober 7, 2020
Home » Wedding » 71 Unieke Trouwlocaties in Amsterdam

Wat zijn de beste trouwlocaties in Amsterdam? Dit artikel bevat alle unieke trouwlocaties die je moet kennen.

Ga jij trouwen in Amsterdam, maar ben je nog op zoek naar een unieke trouwlocatie?

Je vraagt je af:

Wat zijn de mooiste trouwlocaties in Amsterdam?

Om erachter te komen wat de mooiste trouwlocatie is voor jouw grote dag, heb ik deze lijst met 71 trouwlocaties in Amsterdam samengesteld.

Wie ben ik?

Ik ben Sjoerd Booij, trouwfotograaf in Amsterdam sinds 2011.

Ik heb bij veel trouwlocaties in de fietshoofdstad van de wereld bruiloften gefotografeerd. Sommige locaties zijn klein en intiem, sommige zijn geschikt voor feesten met honderden gasten.

Op de meeste van deze trouwlocaties heb ik zelf gefotografeerd. Ik heb de trouwlocaties voor jouw gemak in 6 categorieën ingedeeld. Bekijk de onderstaande pictogrammen om een start te maken met jouw zoektocht naar de perfecte trouwlocatie.

Overweeg je een elopement in Amsterdam? Inspiratie hiervoor vind je waarschijnlijk bij de kleine / intieme trouwlocaties.

Als je meer hulp nodig hebt of een trouwfotograaf wilt boeken, neem dan gerust contact met mij op.

Deze lijst helpt je op weg bij de zoektocht naar de mooiste trouwlocatie voor jouw bruiloft of elopement in Amsterdam.

Laten we meteen beginnen. Gebruik de inhoudsopgave of onderstaande pictogrammen om naar de categorie van jouw keuze te springen:

Inhoudsopgave toon

Kies een trouwlocatie categorie

KLASSIEK / ELEGANT

Klassieke trouwlocaties in Amsterdam.


KLEIN / INTIEM

Kleine en intieme trouwlocaties in Amsterdam.


RUSTIEK / INDUSTRIEEL

Rustiek en stoer. Industriële trouwlocaties in Amsterdam.


UNIEK / KUNSTZINNIG

Unieke kunstzinnige trouwlocaties in Amsterdam.


BUITEN / NATUUR

Natuur en buitenleven trouwlocaties in Amsterdam.


MODERN / STIJLVOL

Moderne en chique trouwlocaties in Amsterdam. 

Klassiek / Elegant

Wat zijn klassieke en elegante trouwlocaties in Amsterdam?

Denk groot, denk klassiek. Kerken gelegen aan de grachten van Amsterdam. Landhuizen in stadsparken. Hotels waar beroemde mensen verbleven.

Het is allemaal te vinden in de klassieke en elegante categorie.

01. Huize Frankendael

Adres: Middenweg 72, 1097 BS
Website: Huize Frankendael

Aan de Middenweg in Amsterdam vind je Huize Frankendael, een eigentijds landgoed met park- en stijltuinen.

Deze trouwlocatie heeft opties voor zowel binnen- als buitenbruiloften. Het huis bestaat uit verschillende kamers die je tijdens jouw trouwdag kunt gebruiken. 18e-eeuwse salons voor een unieke huwelijksceremonie, gevolgd door een receptie in de prachtige voortuin.

Deze trouwlocatie heeft de mogelijkheid voor een zittend of lopend diner in de prachtige tuin in parkstijl. Natuurlijk kun je jouw bruiloftsgasten ook uitnodigen voor een diner in het rustieke koetshuis.

Catering zal worden verzorgd door het eigen restaurant Merkelbach. De filosofie van de keuken sluit aan bij de statige historische buitenkant. Authentieke smaak staat hierbij centraal.

02. Hotel The Dylan

Adres: Keizersgracht 384, 1016 GB
Website: Hotel The Dylan

Boutique hotel The Dylan Amsterdam ligt midden in het hart van Amsterdam. Op slechts een korte loopafstand van de Dam toont deze locatie absoluut de sfeer van de stad.

Het eigen restaurant Vinkeles heeft een Michelin-ster en is gevestigd in een 18e-eeuwse bakkerij met uitzicht op de tuin. Het restaurant serveert Franse gerechten en wijnen uit de kelder.

Het winkelgebied “De Negen Straatjes” ligt om de hoek en biedt vele boetiekjes. De bruiloftsgasten bevinden zich in de buurt van alle belangrijke bezienswaardigheden die Amsterdam te bieden heeft. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand en trams, bussen en metro’s stoppen op slechts enkele minuten afstand.

03. Waldorf Astoria Hotel

Adres: Herengracht 542-556, 1017 CG
Website: Waldorf Astoria Hotel

Achter de monumentale gevels van zes aaneengesloten grachtenpanden uit de 17e en 18e eeuw vind je het chique Waldorf Astoria Hotel.

Dit luxe hotel heeft een eigen aanlegsteiger als je overweegt per boot aan te komen op jullie trouwdag.

Het hotel heeft veel verschillende kamers om uit te kiezen voor jullie bruiloft. Zoals de grote Hooft Ballroom of het charmante Theehuis op de vorstelijke binnenplaats, als trouwlocatie voor een intieme ceremonie.

Culinair is jullie trouwdag ook op het hoogste niveau in het Waldorf Astoria. Executive chef – Gault Millau Chef van het jaar – Sidney Schutte biedt een werkelijk unieke ervaring in het twee Michelin-sterren in-house restaurant Spectrum.

Bekijk deze prachtige formele bruiloft in het Waldorf Astoria die ik heb gefotografeerd.

04. Conservatorium Hotel

Adres: Paulus Potterstraat 50, 1071 DB
Website: Conservatorium Hotel

Op slechts 200 meter van het beroemde Vondelpark en het Museumplein vindt je het luxe Conservatorium Hotel.

De bekende en modieuze winkelstraat P.C. Hooftstraat ligt op slechts 100 meter afstand van het hotel.

Taiko is het Aziatisch geïnspireerde restaurant van chef Schilo Van Coevorden. Taiko bevindt zich in het hotel en zorgt ervoor dat de bruiloftsgasten elegant dineren.

05. The Duchess

Adres: Spuistraat 172, 1012 VT
Website: The Duchess

In het voormalige KAS Bankgebouw in hartje Amsterdam ligt The Duchess.

Geïnspireerd door de Belle Époque, streeft The Duchess ernaar om gasten de elegantie van traditionele Londense gastvrijheid te bieden, gebalanceerd met Weense grandeur.

Smaken in Zuid-Frankrijk en Italië, bekend als Nouveau-Niçoise Cuisine, staan aan de basis van dineren in The Duchess.

The Duchess wordt momenteel bekroond met één Michelin-ster.

06. Museum van Loon

Adres: Keizersgracht 672, 1017 ET
Website: Museum van Loon

Aan de Keizersgracht – in hartje Amsterdam – staat de woning van de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon. Willem van Loon was mede-oprichter van de V.O.C.

Zeven dagen per week kun je een van de mooiste huizen van de stad bezoeken. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van de wooncultuur van de Amsterdamse familie Van Loon.

Sinds 2012 kun je bij Museum Van Loon een huwelijksceremonie regelen. Het is mogelijk om een ceremonie te organiseren in het huis, tuin of koetshuis.

Het is ook mogelijk om te dineren in een van de prachtige kamers van het huis, met uitzicht op de Keizersgracht.

07. Felix Meritis

Adres: Keizersgracht 324, 1016 EZ
Website: Felix Meritis

Gelegen aan de beroemde gracht “Keizersgracht” vind je Felix Meritis. Een prachtig cultuurhuis met eigen restaurant.

Op zoek naar een chique locatie? Bekijk dan zeker de historische Zuilenzaal bij Felix Meritis. Deze locatie is perfect voor een huwelijksceremonie en een sfeervol diner.

De receptie en het feest kunnen beide plaatsvinden in de gezellige en feestelijke Shaffyzaal. Deze kamer dankt zijn naam aan de tijd dat Ramses Shaffy, Liesbeth List en Freek de Jonge daar furore maakten.

08. The College Hotel

Adres: Roelof Hartstraat 1, 1071 VE
Website: The College Hotel

Dit voormalige schoolgebouw is een statig gebouw uit 1894, tegelijk gebouwd met het bekende Rijksmuseum. The College Hotel staat op de lijst van meest klassieke gebouwen met geschiedenis in Amsterdam.

Het historische karakter van The College Hotel is in harmonie gebracht met het “state of the art” design met respect voor authenticiteit.

Deze trouwlocatie is de perfecte plek voor een groot huwelijksfeest of een intiem diner. De salons bieden eindeloze mogelijkheden voor elk type bruiloft of elopement.

Daarnaast zijn er 2 prachtige terrassen, ideaal voor een zomerse bruiloft.

09. The Grand

Adres: Oudezijds Voorburgwal 197, 1012 EX
Website: The Grand

Als je op zoek bent naar een sprookjesachtige trouwlocatie die grootse geschiedenis uitstraalt, overweeg dan zeker The Grand Amsterdam.

Deze trouwlocatie ging van een 15e-eeuws klooster naar een koninklijk pension, naar het hoofdkantoor van de Admiraliteit en naar het stadhuis van Amsterdam.

Een van de meest gedenkwaardige gebeurtenissen in de geschiedenis van The Grand Hotel is de burgerlijke huwelijksceremonie tussen de voormalige koningin van Nederland, prinses Beatrix en prins Claus in 1966 in de Raadzaal.

Van koninklijke bruid tot bekende internationale filmster; iedereen kent de weg naar The Grand.

10. Pulitzer Amsterdam

Adres: Prinsengracht 323, 1016 GZ
Website: Pulitzer Amsterdam

Deze trouwlocatie is gelegen in het centrum van Amsterdam. Met de historische grachtengordel als locatie, is deze officiële trouwlocatie een absoluut verborgen schat.

In de grachtengordel bestaan de meeste locaties uit meerdere aaneengesloten grachtenpanden. Pulitzer Amsterdam is niet anders, maar met in totaal 25 verbonden grachtenpanden uit de Gouden Eeuw is het een van de grotere locaties.

De Pulitzer ligt rond een prachtige binnentuin en heeft veel opties voor jullie bruiloft of elopement.

De Pulitzer heeft ook een eigen aanlegsteiger, dus aankomen per boot is onderdeel van de beleving.

11. Uilenburgsjoel

Adres: Nieuwe Uilenburgerstraat 91, 1011 LM
Website: Uilenburgersjoel

De Uilenburgersjoel dateert uit 1766 en is daarmee een van de weinige gebouwen die nog over zijn in de eens zo levendige Joodse arbeiderswijk.

Het is mogelijk om de Uilenburgersjoel exclusief te huren. Vanwege de verschillende beschikbare ruimtes zijn er veel mogelijkheden om jullie bruiloft in te richten naar jullie wensen.

De Uilenburgersjoel en Wendy Welvaars werken al jaren samen om geweldige trouwdiners te creëren.

12. Intercontinental Amstel Hotel

Adres: Professor Tulpplein 1, 1018 GX
Website: Intercontinental Amstel Hotel

Als jullie op zoek zijn naar een chique hotel en trouwlocatie, dan heb je het zeker gevonden met het Amstel Hotel.

Het Amstel Hotel stond in 2007 als enige hotel in Nederland op de lijst van World’s Best Hotels en stond op de 90e plaats.

In het Amstel Hotel hebben veel bijzondere gasten overnacht. Van koninklijke gasten zoals koningin Juliana, prinses Victoria en Caroline van Monaco tot internationale politici zoals Bill en Hillary Clinton en Helmut Kohl.

Er is ook een grote lijst met muzikanten en filmsterren. The Rolling Stones, Pink Floyd, Matt Damon, Audrey Hepburn hebben allemaal minimaal één nacht in het Amstel Hotel doorgebracht.

In-house restaurant La Rive maakt ook deel uit van het hotel. Dit restaurant is in het verleden beloond met een of zelfs twee Michelinsterren.

13. Rijks Restaurant

Adres: Museumstraat 2, 1071 XX
Website: Rijks Restaurant

Rijks Restaurant ontving in 2016 een Michelinster, dus goed eten mag je zeker op deze locatie verwachten.

Het restaurant maakt gebruik van een keukenformule die zich kenmerkt door het Nederlandse product in al zijn eenvoud.

Het Rijks Restaurant is onderdeel van het bekende Rijksmuseum.

14. Amstelkerk

Adres: Amstelveld 10, 1017 JD
Website: Amstelkerk

Een houten kerk gelegen aan een van de mooiste pleinen van Amsterdam. De 17e-eeuwse Amstelkerk is uitgegroeid van een noodkerk, waar Napoleon ooit zijn paard zou hebben gestald, tot een sfeervolle trouwlocatie.

15. Het West-Indisch Huis

Adres: Herenmarkt 99, 1013 EC
Website: West-Indisch Huis

Het “West-Indisch Huis” is het voormalige hoofdkantoor van de West-Indische Compagnie in Amsterdam. In dit gebouw gaven de WIC-commandanten in 1625 opdracht tot de bouw van een fort op het eiland Manhattan, het begin van wat de metropool van New York zou worden.

Deze trouwlocatie heeft veel historische waarde. De prachtige binnenplaats is de perfecte plek voor uw ceremonie of diner.

16. Koepelkerk

Adres: Kattengat 1, 1012 SZ
Website: Koepelkerk

De Koepelkerk – onderdeel van het Renaissance Amsterdam Hotel – ligt op loopafstand van de Jordaan en de “Negen Straatjes”, het winkelparadijs van Amsterdam.

Deze trouwlocatie ligt midden in het centrum van Amsterdam, waardoor u gemakkelijk te voet, per boot of per fiets alle bekende hotspots kunt bereiken.

Omdat de Koepelkerk aan een van de grachten van Amsterdam ligt, is het mogelijk om per boot aan te komen en gebruik te maken van de eigen aanlegsteiger.

17. Koninklijke Industrieele Groote Club

Adres: Dam 27, 1012 JS
Website: Koninklijke Industrieele Groote Club

De Industrieele Groote Club is een actieve businessclub en sociteit. Daarnaast kun je het gebruiken als de perfecte trouwlocatie voor jullie bruiloft.

Gelegen in het hart van Amsterdam op de Dam, heeft deze trouwlocatie alles wat Amsterdam te bieden heeft dichtbij. De locatie maakt gebruik van drie verdiepingen van het oude monumentale pand genaamd “Industria”.

Sommige kamers zijn nog volledig authentiek en hebben originele details uit de jaren 1920.

18. Posthoornkerk

Adres: Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX
Website: Posthoornkerk

Midden in de stad, aan de Haarlemmerstraat, staat een van de belangrijkste negentiende-eeuwse kerken van Amsterdam. De neogotische Posthoornkerk is een blikvanger in het stadscentrum met zijn drie slanke torens.

De kleurrijke kerk is in 1989 gerestaureerd en in 2007 voorzien van de modernste voorzieningen zoals cv, sanitair en horeca.

19. De Duif

Adres: Prinsengracht 756, 1017 LD
Website: De Duif

Midden in de statige woningen is kerk De Duif, waar Jos Brink ooit predikte, een verborgen parel aan de Prinsengracht.

In 1999-2002 is deze voormalige rooms-katholieke kerk gerestaureerd met behoud van alle authentieke details en daarnaast voorzien van diverse faciliteiten, zoals een verwarmingssysteem, sanitair en horeca.

Breng jullie huwelijksceremonie, receptie of diner naar een hoger niveau en arriveer per boot op deze prachtige trouwlocatie.

Klein / Intiem

Wat zijn kleine en intieme trouwlocaties in Amsterdam?

Denk je aan een kleinere bruiloft met je beste vrienden en familie?

Het verzamelen van 200 van je “dierbaren” klinkt voor sommigen niet aantrekkelijk. Kiezen voor een elopement is misschien in je opgekomen, maar er zijn meer opties om een drukke bruiloft te vermijden.

Deze intieme trouwlocaties in Amsterdam zijn de plekken die je moet kennen.

20. The Playing Circle

Adres: Prinsengracht 756, 1017 LD
Website: The Playing Circle

The Playing Circle biedt zeer inspirerende ruimtes in een stedelijke omgeving. Volledig gemeubileerd en uitgerust met alle benodigdheden.

De locaties van The Playing Circle zijn een oude studio, een stadstheater en een voormalig concertgebouw.

Vanwege de kleinere afmetingen van deze trouwlocaties hebben ze een zeer intieme sfeer. Perfect voor een intiem diner met alleen je beste vrienden en familie.

21. Zoku

Adres: Weesperstraat 105, 1018 VN
Website: Zoku

Zoku, Japans voor groep of stam, is de perfecte plek voor kleine en intieme bruiloften en elopements.

Deze locatie ligt op 1,7 km van het centraal station van Amsterdam, in het hart van de stad. De locatie heeft een dakterras met hangmatten en een prachtig uitzicht over de stad. Ook vind je een enorme woonkamer met zitjes rond een bar – versierd met potten vol kleurrijke Jellybeans.

Het eigen restaurant biedt perfecte driegangendiners.

22. tHuis aan de AMSTEL

Adres: Korte Ouderkerkerdijk 45, 1096 AC
Website: tHuis aan de AMSTEL

tHuis aan de AMSTEL is een prachtige locatie, direct aan de Amstel. Dit betekent natuurlijk dat je ook per boot kunt aankomen.

De intieme thuissfeer op deze locatie maakt het perfect geschikt voor kleine en intieme bruiloften of een elopement.

De locatie biedt verschillende kamers om uw gasten te ontvangen. Elke kamer heeft zijn eigen karakter en biedt een sfeervolle omgeving die bijdraagt aan het succes van jullie bruiloft.

23. Galerie Gerhard Hofland

Adres: Bilderdijkstraat 165 C, 1053 KP
Website: Galerie Gerhard Hofland

Zijn jullie een bruidspaar met een grote waardering voor kunst? Dan is dit misschien wel de perfecte trouwlocatie voor jullie.

Galerie Gerhard Hofland is een galerie voor hedendaagse kunst met veel verschillende kunstenaars.

De galerie toont een breed spectrum aan schilders en beeldhouwers uit binnen- en buitenland, wiens werk ook te zien is op toonaangevende kunstbeurzen in binnen- en buitenland.

24. Lion Noir

Adres: Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM
Website: Lion Noir

Lion Noir is een modern Frans restaurant. De diensten omvatten een lounge, cocktailbar en verborgen tuin in het hart van Amsterdam.

Lion Noir biedt een smaakvolle culinaire ervaring in een perfect unieke setting. Chef-koks Sammy Chau en Ron Dijkstra creëren voortdurend evoluerende menu’s met een moderne kijk op Franse klassiekers met kruiden van over de hele wereld.

De trouwlocatie is gelegen in de “Gouden Bocht” aan de beruchte en levendige Reguliersdwarsstraat.

25. La Soirée

Adres: Eerste Weteringdwarsstraat 22, 1017 TN
Website: La Soirée

Deze voormalige garagebox in hartje Amsterdam is omgebouwd tot een klassieke, unieke event- en private dining locatie.

La Soirée biedt de mogelijkheid voor een lekker diner op een kleine, persoonlijke locatie binnen de grachten van Amsterdam.

De industriële ruimte biedt plaats aan maximaal 40 personen.

26. Schellingwouderkerk

Adres: Wijkergouw 6, 1023 NX
Website: Schellingwouderkerk

Schellingwouderkerk is een intieme witte kerk met een landelijke ligging in Amsterdam. Je kunt je niet veel meer wensen als je van de natuur houdt.

De landelijke en pittoreske locatie maakt het een romantische locatie voor bruiloften. Het orgel wordt nog steeds bespeeld.

Het is mogelijk om deze locatie per boot en auto te bereiken.

Rustiek / Industrieel

Wat zijn rustieke en industriële trouwlocaties in Amsterdam?

Een leeg canvas waarmee bruidsparen hun eigen stempel op hun grote dag kunnen drukken.

Industriële trouwlocaties zoals magazijnen, lofts en galerijen zijn perfecte ruimtes. Je kunt iets heel speciaals en unieks creëren.

27. Pompstation

Adres: Zeeburgerdijk 52, 1094 AE
Website: Pompstation

Pompstation staat in Amsterdam bekend om zijn bijzondere sappige steaks, sfeervolle ambiance, live muziek en mooie wijnkaart.

Het robuuste, industriële gebouw waar nu Pompstation is gevestigd, is begin vorige eeuw (1912) gebouwd in de karakteristieke sobere stijl van de Amsterdamse School.

Sinds de opening is het in gebruik geweest als watergemaal voor Waternet, een Nederlandse waterbeheerbedrijf.

28. Hangar

Adres: Aambeeldstraat 36, 1021 KB
Website: Hangar

Dankzij een prachtige locatie, verfijnde uitstraling en de industriële, maar toch intieme sfeer is Hangar Amsterdam een fantastische trouwlocatie.

Het restaurant bevindt zich in een hangar en in de keuken worden mediterrane gerechten met veel liefde bereid.

Hangar heeft een heerlijk terras dat ook gebruikt kan worden voor buiten diners. De sfeer en het gevoel is die van een strandclub in hartje Amsterdam.

Bij Hangar Amsterdam is het mogelijk om aan te meren met een boot.

29. REM Eiland

Adres: Haparandadam 45-2, 1013 AK
Website: REM Eiland

Lunch of diner op het voormalige helikopterplatform heeft iets speciaals. De originele en nog werkende oranje landingslichten zorgen voor een magische sfeer. De hoge ramen maken het geheel af en bieden een fantastisch uitzicht.

REM beschikt ook over een bar op het dak, bovenop het gebouw. Een geweldig panoramisch uitzicht over zowel de stad als de haven van Amsterdam is inclusief!

30. Meneer Nieges

Adres: Westerdoksdijk 40H, 1013 AE
Website: Meneer Nieges

Van een ceremonie in de zon op het terras aan het water, gevolgd door een romantisch diner wanneer de avond valt, tot een spetterend feest met DJ. Het kan allemaal op deze trouwlocatie genaamd Meneer Nieges.

Gunstig gelegen nabij Amsterdam Centraal Station en gemakkelijk bereikbaar met de auto (of boot!).

Dit gebied van Amsterdam herbergt ook veel hotels voor bruiloftsgasten.

31. De School

Adres: Doctor Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB
Website: De School

De School is een unieke trouwlocatie in Amsterdam West, gevestigd in een voormalige technische school. Diverse kamers, tuinen en auditorium zijn er om uw droomhuwelijk te creëren.

Deze locatie heeft een perfecte balans gevonden tussen gezellig en industrieel.

32. Looiersgracht 60

Adres: Looiersgracht 60, 1016 VT
Website: Looiersgracht 60

Looiersgracht 60 is een centrum voor kunst, design en architectuur gelegen in hartje Amsterdam.

Een prachtige industriële en rauwe locatie die kan worden gevormd naar jouw wensen voor jullie droomhuwelijk.

33. Noorderlicht

Adres: NDSM-Plein 102, 1033 WB
Website: Noorderlicht

Noorderlicht is gelegen aan de NDSM-werf vlakbij het centrum van Amsterdam. Slechts 15 minuten met de veerboot vanaf Amsterdam Centraal Station.

Met de prachtige IJ-rivier op de achtergrond heeft deze trouwlocatie veel te bieden. Deze plek wordt gebruikt als een plaats van creativiteit en enkele grote festiviteiten samen met andere locaties op de kade.

34. Kanarie Club

Adres: Bellamyplein 51, 1053 AT
Website: Kanarie Club

Kanarie Club is de nieuwe plek in Amsterdam West. De locatie was oorspronkelijk een tramstation. Dit is nog te zien aan de rails in de vloer.

Meat West en Halte 3 hebben hun krachten gebundeld en plaats gemaakt voor dit nieuwe horecaconcept waarbij alles in het teken staat van ‘next generation hospitality’.

De Kanarie club is een plek waar je kunt eten, werken, drinken en dansen. Dat klinkt als een perfecte trouwlocatie waar alles mogelijk is.

35. IJ Kantine

Adres: NDSM Kade 5, 1033 PG
Website: IJ Kantine

De IJ Kantine is een eigentijds restaurantcafé aan het IJ. Het gebouw in industriële stijl bevindt zich op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Het restaurant is uitgerust met een indrukwekkende bar van 18 meter lang, heeft een hoog plafond, een industriële uitstraling en een adembenemend uitzicht over het IJ vanaf het NDSM-terrein.

Perfect voor bruiloften van ceremonie tot feest. Omdat deze locatie aan het IJ ligt, kun je ook per boot aankomen om de entree extra bijzonder te maken.

36. Skatecafé

Adres: Gedempt Hamerkanaal 42, 1021 KM
Website: Skatecafé

Deze locatie heeft een eigen indoor skate ramp. Direct naast de tafels. Wat dacht je daarvan! Absoluut de X-factor van deze locatie en kan geweldig zijn als bruiloftsattractie.

Omdat het een industriële locatie is, is het niet nodig om deze plek veel aan te kleden. Zet wat planten neer, tafels met mooie tafelkleden en je bent klaar voor een prachtige bruiloft.

37. Café Restaurant Amsterdam

Adres: Watertorenplein 6, 1051 PA
Website: Café Restaurant Amsterdam

De tweede helft van de negentiende eeuw stond in het teken van de industriële revolutie. Daarom zijn er veel fabrieken gebouwd, waaronder het Machinepompgebouw waarin Café Restaurant Amsterdam is gevestigd.

Het menu bevat geen ingewikkelde gerechten, maar staat bekend om zijn klassiekers zoals fruits de mer, steak tartare, vitello tonnato en merquez-worstjes met frietjes.

Het Westerpark, met zijn vele mogelijkheden voor hotels en feestgelegenheden, ligt op kruipafstand van café-restaurant Amsterdam.

38. Pllek

Adres: T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB
Website: Pllek

Ben je op zoek naar een trouwlocatie waar een groot magisch feest kan worden gehouden in een rauwe industriële setting? Dan heb je met Pllek absoluut je trouwlocatie gevonden.

Met een prachtig uitzicht over de IJ-rivier en het aanwezige stadsstrand heeft deze locatie een zeer ontspannen sfeer. De catering wordt verzorgd door de biologische en duurzame keuken van Pllek.

39. Amsterdam Roest

Adres: Jacob Bontiusplaats 1, 1018 LL
Website: Amsterdam Roest

Amsterdam Roest is momenteel gesloten voor een grote renovatie en heropening in 2021.

Hoewel het niet open is in 2020, moest ik deze locatie vermelden voor toekomstige referentie. Roest is een locatie met een geweldige relaxte sfeer en met een stadsstrand. Dat is zeker een pluspunt voor een stadshuwelijk!

40. Westerliefde

Adres: Klönneplein 4-6, 1014 DD
Website: Westerliefde

Westerliefde is een inspirerende en industriële trouwlocatie midden in het Westerpark. Het is gevestigd in de historische panden van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Westerliefde is de perfecte combinatie tussen een stijlvol, industrieel karakter en een groene buitenomgeving.

Met gedimd licht, lantaarns en bloemen kun je hier een geweldige sfeer creëren tijdens de huwelijksreceptie.

41. Tobacco Theater

Adres: Nes 75-87, 1012 KD
Website: Tobacco Theater

TOBACCO Theater wordt pas sinds 2020 een officiële trouwlocatie genoemd. De nieuwste hotspot in Amsterdam waar creativiteit & passie hand in hand gaan.

TOBACCO heeft tien verschillende ruimtes, elk met een eigen unieke sfeer. De wijnkelders, industriële sfeervolle Theaterzaal, de moderne witte Studio om er maar een paar te noemen.

De culinaire inspirator en chef van TOBACCO Theater is Dennis Huwaë. Dennis leidde keukens met 2 Michelin-sterren, dus maak je geen zorgen over je eten op deze locatie.

42. Werf ‘t Kromhout

Adres: Hoogte Kadijk 147, 1018 BJ
Website: Werf ’t Kromhout

Werf ’t Kromhout is een robuuste en industriële locatie die ambacht, meesterschap, techniek en kracht ademt.

De Westkap en Oosthal van de scheepswerf, beide industriële rijksmonumenten, zijn gebouwd rond 1880. De Westkap wordt nog steeds gebruikt als scheepswerf.

43. Haarlemmermeerstation

Adres: Amstelveenseweg 266, 1075 XV
Website: Haarlemmermeerstation

Gelegen in het karakteristieke, voormalige Haarlemmermeerstation, heeft deze locatie een unieke ambiance en authentieke sfeer. De trouwlocatie beschikt ook over een ruim, zonnig en deels overdekt terras.

Extra: een absoluut bijzondere ervaring om per museumtram bij de huwelijksceremonie aan te komen.

44. IJver

Adres: Scheepsbouwkade 72, 1033 WM
Website: IJver

Midden in de iconische NDSM-werf, in de 100 jaar oude scheepsbouwloods, vind je IJver.

IJver heeft twee soorten terrassen: een 250 m2 buitenterras en een 100 m2 binnenterras, in het magazijn zelf. De locatie beschikt over 34 bier taps, taptafels, talloze soorten bier, heerlijk eten en de mooiste feesten.

45. Klaproos

Adres: Papaverweg 15A, 1032 KE
Website: Klaproos

In het bruisende Amsterdam Noord vind je restaurant Klaproos. In de grote industriële hal is een tentoonstellingsruimte die om de paar weken wordt ingericht door verschillende kunstenaars.

Je zult er ook een kleinere kamer vinden, perfect voor privédiners. Op het menu staan pizza’s uit de steenoven en er is een ijscokar.

46. Mediamatic

Adres: Dijksgracht 6, 1019 BS
Website: Mediamatic

Mediamatic ETEN is het restaurant van Mediamatic Biotoop.

Het eten en drinken in het restaurant is biologisch, duurzaam en waar mogelijk lokaal geproduceerd. De kruiden en eetbare bloemen die worden gebruikt bij het koken worden gekweekt in hun Aquaponics-kas.

De kas aan het water biedt een weids uitzicht over de stad.

47. Stork

Adres: Gedempt Hamerkanaal 201, 1021 KP
Website: Stork

Café-restaurant Stork is een uniek visrestaurant op een bijzondere locatie in Amsterdam Noord. Op deze locatie draait alles om verse vis en heerlijke schaaldieren.

Stork is gevestigd in een oud industrieel pakhuis op het bedrijventerrein De Overkant, het voormalige Stork-terrein, aan de Noordelijke IJ-oevers.

Deze trouwlocatie heeft een bijzonder tintje, aangezien je onder het genot van je diner, ceremonie of receptie de voorbijvarende schepen op de IJ-rivier kunt bekijken.

Uiteraard is het ook mogelijk om per boot aan te komen op de locatie.

Uniek / Kunstzinnig

Wat zijn kunstzinnige en unieke trouwlocaties in Amsterdam?

Kunstzinnig en onverwacht. Soms zelfs verbluffend.

Deze unieke trouwlocaties zeggen op een prachtige andere manier “Ja ik wil”. Ze zullen jullie grote dag zeker onvergetelijk maken.

48. Mayer Manor

Adres: Nes 118, 1012 KE
Website: Mayer Manor

Deze locatie was vroeger een 15e-eeuws klooster, dus er is een enorme hoeveelheid geschiedenis te vinden in dit indrukwekkende gebouw. Het landhuis heeft hardhouten vloeren, een prachtige inrichting, vintage koperen hot tubs en 18e-eeuwse open haarden.

Het is een plek met een uniek en extravagant ontwerp. De locatie heeft een eigen feestkelder, dus verwacht hier zeker een geweldig feest.

Bekijk enkele foto’s van een huwelijksfeest die ik in Mayer Manor heb gemaakt in 2020.

49. Droog

Adres: Staalstraat 7-A, 1011 JJ
Website: Droog

Droog is een conceptueel ontwerpbureau. Het is een museum met veel verschillende kunstenaars.

Als je van een andere en kunstzinnige locatie houdt, is dit misschien de juiste plek voor jou. In hartje Amsterdam en vlakbij het Rembrandtplein met veel feestmogelijkheden. Hotels zijn ook geen probleem in dit deel van de stad.

Met veel verschillend ingerichte kamers op deze locatie, heb je meer dan genoeg opties voor je droomhuwelijk.

Ik heb in maart 2020 een bruiloft bij Droog Amsterdam gefotografeerd, net voordat het coronavirus (Covid-19) de wereld overnam.

50. Nemo Science Museum

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX
Website: Nemo Science Museum

Bij NEMO Science Museum ontdekt iedereen, jong en oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Leer over fenomenen zoals elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht. Het kan allemaal bij NEMO.

Naast de wetenschapslessen is NEMO ook een prachtige trouwlocatie met tal van mogelijkheden. Veel kamers en zalen met verschillende stijlen zorgen ervoor dat jullie je droomhuwelijk kunnen creëren.

In-house catering en diverse cafés zijn allemaal aanwezig bij NEMO. Tevens biedt het dakterras een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam.

51. De Nieuwe Liefde

Adres: Da Costakade 102, 1053 WP
Website: De Nieuwe Liefde

Trouwen op een stijlvolle monumentale locatie met een rijke historie en een bijzondere naam, “De Nieuwe Liefde”.

In 2011 ontstond De Nieuwe Liefde voor het eerst als centrum voor debat, poëzie, reflectie, theater, vaak bijbels geïnspireerd. Op 12 februari 2011 is het centrum officieel geopend door de voormalige koningin van Nederland Beatrix.

De Nieuwe Liefde heeft een grote zaal voor maximaal 250 bezoekers, een kleine zaal voor 80 bezoekers en een koorzaal voor 70 bezoekers. Daarnaast zijn er diverse kantoorruimtes, een bibliotheek, een foyer en een conservatorium.

Wil je een rode loper in de hal, bloemen in de kamers, een prosecco buffet, een discobal? Allemaal mogelijkheden die er zijn bij De Nieuwe Liefde voor jullie bruiloft.

Natuur / Buiten

Wat zijn de mooiste trouwlocaties in de natuur en buiten in Amsterdam?

Moeder Natuur is misschien wel het beste decor dat je kunt krijgen voor je bruiloft.

Charmante prieeltjes, gigantische bomen of een kas als decor voor jullie ceremonie. Deze buiten trouwlocaties zullen de natuurliefhebber in je zeker doen ontwaken.

52. De Kas

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, 1097 DE
Website: De Kas

Wil je trouwen in een kas tussen groenten en fruit? Dan is de Kas in Amsterdam jouw perfecte trouwlocatie.

‘S Morgens geoogst,’ s middags op je bord. Dat is de filosofie van “De Kas”. Zaaien, oogsten, water geven; ze doen het allemaal met plezier om geweldige gerechten te maken.

Naast alles wat er in en rond het restaurant verbouwd wordt, is er ook een grotere tuin in “De Beemster” die ze gebruiken. In een kas, maar ook in de volle grond worden er bijna 200 verschillende soorten groenten en fruit verbouwd.

“De Kas” is een trouwlocatie met een menu waar uw bruiloftsgasten dol op zullen zijn.

53. Het Rijk van de Keizer

Adres: Joris van Den Berghweg 109, 1067 HP
Website: Het Rijk van de Keizer

Wil je trouwen in de buitenlucht maar toch dichtbij de stad? Het Rijk van de Keizer is misschien wel jullie trouwlocatie.

Of je nu wilt trouwen op de binnenplaats, het Amfitheater, blootsvoets dansen rond het vuur of rond de moestuin: de mogelijkheden zijn eindeloos bij Rijk van de Keizer.

In de keuken van Rijk van de Keizer worden verse, lokale, duurzame en kleurrijke producten gebruikt voor eigenzinnig koken. Sinds ze 20 jaar geleden begonnen, worden de gerechten op grote borden aan lange tafels geserveerd.

54. Hortus Botanicus

Adres: Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD
Website: Hortus Botanicus

Ik heb hier vaak gefotografeerd en dat is niet voor niets. Deze locatie is magisch als je houdt van buiten, natuur, planten, groen, kassen … het is er allemaal.

Bekijk deze familiebruiloft in de Hortus of misschien wel deze internationale bruiloft met feest in het Hortus Botanicus Café – Oranjery.

Interesse in een kleine en intieme bruiloft of elopement? Ik heb ook eerder een loveshoot gefotografeerd in de Hortus Botanicus.

55. De Plantage

Adres: Plantage Kerklaan 36, 1018 CZ
Website: De Plantage

De serre waarin het restaurant is gevestigd maakt De Plantage tot een bijzondere plek om te dineren. Amsterdam beau monde en Franse elegantie komen hier samen.

Gelegen tussen de oude platanen, in een zeer sfeervol monumentaal pand, vind je Café-restaurant De Plantage. Het heeft een ruim terras, naast een grote volière met Noord-Hollandse weidevogels.

56. Strandzuid / Zuidpool

Adres: Europaplein 22, 1078 GZ
Website: Strandzuid / Zuidpool

Strandzuid in de zomer en Zuidpool in de winter, deze trouwlocatie buiten is het hele jaar door magisch.

Op een verrassende plek aan het water vind je een oase van rust, gezelligheid en zomer. Je komt binnen op het strand, bestelt een speciaal biertje aan de buitenbar en gaat zitten op een van de ligbedden met uitzicht op het prachtige Beatrixpark.

Met meerdere afzonderlijke locaties heeft deze trouwlocatie met stadsstrand veel te bieden. Het Boat House is geweldig voor grote diners en huwelijksceremonies. De Jetty Bar is geweldig voor feesten. Het Beach House is perfect voor een klein en intiem diner.

Voor dat echte vakantiegevoel hoef je de stad niet meer uit.

57. De Vergulden Eenhoorn

Adres: Ringdijk 58, 1097 AH
Website: De Vergulden Eenhoorn

Deze oude stadsboerderij uit 1702 ligt midden in het groen en bestaat uit een café, restaurant en hotel.

Verborgen tussen het groen in het bruisende hart van de stad, is deze trouwlocatie in de buitenlucht heel bijzonder.

Lees je geloften in het prieel in de picknicktuin voor je ceremonie, hoe romantisch is dat!

58. Dignita Hoftuin

Adres: Nieuwe Herengracht 18a, 1018 DP
Website: Dignita Hoftuin

Wat is er mooier dan trouwen op een prachtige privé binnenplaats in hartje Amsterdam? Deze trouwlocatie zal je zeker niet teleurstellen.

Er is een optie om “the Greenhouse” te huren naast de “Hoftuin” om jullie huwelijksreceptie of ceremonie te organiseren.

De Hoftuin biedt veel verschillende cateringmogelijkheden.

Een tip voor de zoete kauwers: bij Dignita maken ze heerlijke taarten en gebak, met aandacht voor interessante smaken en texturen.

59. Buurtboerderij Ons Genoegen

Adres: Spaarndammerdijk 319, 1014 AA
Website: Buurtboerderij Ons Genoegen

Deze magische plek nabij het centrum van Amsterdam is perfect voor de natuurliefhebber en stadsmens in één.

Buurtboerderij Ons Genoegen is gebouwd in 1880. Door de aanleg van de spoorlijn naar Haarlem (1972) bleef de boerderij geïsoleerd van de stad Amsterdam en werd enigszins vergeten.

De locatie is vele jaren geleden nieuw leven ingeblazen en op deze prachtige boerderij worden nu bruiloften en andere evenementen georganiseerd.

Jaren geleden fotografeerde ik hier een van mijn eerste bruiloften. Ik kijk met veel plezier terug op deze trouwlocatie.

60. Hanneke’s Boot

Adres: Dijksgracht 4D, 1019 BS
Website: Hanneke’s Boot

Hannekes Boot is een hele fijne boot om exclusief te huren! De boot is gelegen aan de kade bij Hannekes Boom, naast het terras.

De sfeer is vergelijkbaar met Hannekes Boom, het heeft een gezellige en ontspannen vibe.

Met twee decks heeft Hannekes Boot genoeg mogelijkheden voor een ceremonie, receptie of huwelijksfeest.

Modern / Stijlvol

Wat zijn moderne en stijlvolle trouwlocaties in Amsterdam?

Soms moet je anders durven zijn. Laat traditioneel klassiek links liggen en ga voor iets totaal anders.

Deze moderne en stijlvolle trouwlocaties zullen je daar zeker bij helpen.

Omarm eigentijdse stijlen met deze prachtige moderne locaties.

61. A’DAM Toren

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS
Website: A’DAM Toren

A’DAM is de iconische toren die veel Amsterdammers zullen noemen als onderdeel van hun skyline.

De toren werd in 1971 geopend en was tot 2009 het hoofdkantoor van oliemaatschappij Shell. De merknaam A’DAM staat voor ‘Amsterdam Dance and Music’.

Met meerdere verschillende huurders heeft de A’DAM Toren tal van mogelijkheden als trouwlocatie. Het is geschikt voor een complete trouwdag omdat het onder de huurders een mix is van cafés, restaurants, een hotel, een uitkijkpunt en een ronddraaiend restaurant.