2 Unieke Trouwlocaties in Amsterdam - Droog & Mayer Manor

Bruidsfotograaf Amsterdam Sjoerd Booij

Je vraagt je misschien af:

Wat is een unieke trouwlocatie voor mijn bruiloft in Amsterdam?

Ik kan helpen die vraag te beantwoorden.

In het kort:

Ik ga het hebben over twee unieke trouwlocaties. Droog Amsterdam en Mayer Manor.

Bekijk de onderstaande inhoudsopgave om je op weg te helpen. Naast informatie over Droog Amsterdam en Mayer Manor, zal ik het hebben over een bruiloft die ik op deze trouwlocaties heb geschoten. Dit alles net voordat de wereld werd overweldigd door COVID-19 a.k.a. het coronavirus.

Laten we direct beginnen:

Of je kunt direct naar de volledige trouwgalerij van Mabel & Paul springen.

Bruid en bruidegom lachen tijdens fotoshoot in Amsterdam.

Droog Amsterdam – Een Artistieke Trouwlocatie in het Centrum van Amsterdam

Droog is een conceptueel ontwerpbureau.

In 1994 is Droog opgericht door Renny Ramakers en Gijs Bakker. Na een succesvolle designshow in Milaan het jaar ervoor, vonden ze het tijd om Droog Amsterdam te creëren.

Bij Droog kun je het werk kopen van bijna elke bekende Nederlandse ontwerper. Ontwerpen van Marcel Wanders, Richard Hutten, Maarten Baas, Margriet Foolen, Aldo Bakker, Jurgen Bey, Marijn van der Pol en vele anderen.

Droog had vroeger ook winkels in New York, Las Vegas en Hong Kong, maar exploiteert momenteel alleen de Amsterdamse winkel.

Impressie van Droog Amsterdam

Hieronder een impressie van Droog Amsterdam. Gelegen in het centrum van Amsterdam, omringd door kleine straatjes en grachten, is dit zeker een unieke trouwlocatie voor jouw bruiloft.

Bekijk ook de video-impressie.

Openingstijden:

Maandag – Gesloten
Dinsdag – 11:00 – 17:30
Woensdag – 11:00 – 17:30
Donderdag – 11:00 – 17:30
Vrijdag – 11:00 – 17:30
Zaterdag – 11:00 – 17:30
Zondag – 12:00 – 17:00

Droog Amsterdam Adres:

Staalstraat 7b
1011 JJ Amsterdam
tel: 0031 (0)20 523 50 59

Meer historische informatie? Droog Amsterdam op Wikipedia

Droog Amsterdam is gevestigd in het hart van Amsterdam, maar heeft samenwerkingsverbanden met ontwerpers van over de hele wereld. Samen creëren ze producten en projecten die vorm geven aan jouw dagelijks leven.

Producten variëren van accessoires tot verlichting en meubels.

Bekijk de onderstaande video voor een indrukwekkende blik op deze mooie plek.

Video-impressie Droog Amsterdam

Hotel, Café en Meer Ruimtes in Droog Amsterdam

Bij Droog Amsterdam kun je veel verschillende ruimtes gebruiken voor jouw bruiloft. Droog Amsterdam beschikt over de volgende ruimtes:

Cafe Droog
Geweldige ruimte voor presentaties, diners of recepties.

Courtyard
De binnenplaats is een kamer die aanvoelt als buiten. Het is de perfecte plek voor bijvoorbeeld een huwelijksceremonie. Grote ramen die al het licht naar binnen trekken. Prachtig wit interieur met een schone en serene sfeer. Het plafond is bedekt met blauwe vogels.

Fairy Tale Garden
Deze ruimte is ontworpen door de Franse ontwerpers Claude Pasquer en Corinne Détroyat. Het is een plek vol natuurlijke en kunstmatige objecten. Een droomwereld die biodiversiteit biedt en vogels, vlinders en meer naar zich toe weet te trekken.

Library
Perfecte plek voor een privédiner.

One and Only Bedroom
Trakteer jezelf op een rustige start van de trouwdag en boek een nacht in deze zonovergoten ruimte. Inclusief een slaapkamer, open keuken en badkamer met bad en douche. Geniet van het mooie uitzicht over de daken van Amsterdam.

Serre
Een geweldige plek voor een huwelijksreceptie. Het plafond is bedekt met een mooi en artistiek rood textiel interieur van Nikkie Wester.

Huwelijksdiner bij Droog Amsterdam

Natuurlijk kun je bij Droog Amsterdam ook heerlijk dineren.

Benieuwd hoeveel gasten je kunt ontvangen voor een diner bij Droog Amsterdam?

Bekijk de capaciteitstabel hieronder om te zien hoeveel mensen je in welke kamer kunt passen.

Capaciteit tabel van Droog Amsterdam.

De Bruiloft van Mabel & Paul

In de dagen / weken voorafgaand aan de bruiloft van Mabel en Paul begon de wereld snel te veranderen vanwege het coronavirus (COVID-19). Niet wetende hoe snel het zou gaan op het moment dat de bruiloft doorging.

Enkele dagen voorafgaand aan de bruiloft had de Nederlandse regering besloten dat kleine evenementen met minder dan 100 gasten nog konden doorgaan. Die beslissing zou één dag na de bruiloft van Mabel en Paul al veranderen.

Voorbereiden bij Haar Zus

Mabel maakte zich gereed bij het huis van haar zus die – zeer toevallig – in dezelfde straat als Droog Amsterdam woont.

First Look en Enkele Portretten van het Bruidspaar

Ik hou er altijd van om first looks te schieten. Het is de perfecte manier om de glimlach en tranen van vreugde van de bruid en bruidegom vast te leggen. Geen druk van honderd ogen, maar alleen, met z’n twee met volle teugen van elkaar genieten.

Huwelijksceremonie bij Droog Amsterdam – Courtyard

De huwelijksceremonie van Mabel en Paul vond plaats in de “Courtyard kamer” bij Droog Amsterdam. De vader van de bruid liep met zijn dochter richting de bruidegom. Er volgde een zeer persoonlijke huwelijksceremonie met verschillende toespraken.

Het Verhaal van de Bruiloft in Foto’s

Dus je wilt weten hoe deze bruiloft eruit zag?

Ik lever meestal honderden foto’s bij mijn bruiloften. Ik kan dat niet allemaal laten zien, want … laten we het internet niet stuk maken.

Wat wel kan is een preview tonen van iets meer dan 50 foto’s. Duik erin met de fotogallerij hieronder:

Trouwfeest in Mayer Manor Amsterdam

Mayer Manor is een herenhuis met een luxe Victoriaanse stijl. Het is gelegen in een van de culturele straten van Amsterdam, de Nes. Een zeer flamboyante trouwlocatie zoals je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien.

In 1417 deed het gebouw dienst als monnikenhuis. Hierna verhuisde de grootste tabakshandelaar in Amsterdam, Nico Mayer, naar het herenhuis en veranderde de naam in Mayer Manor.

Momenteel is het Mayer Manor beschikbaar voor allerlei evenementen met maximaal 120 personen.

Onderstaande video geeft je een geweldige indruk van Mayer Manor.

Begeleid door een Saxofonist

Natuurlijk moest deze bruiloft in stijl worden afgesloten met een groot feest in het stijlvolle Mayer Manor in Amsterdam.

Om ons te begeleiden naar het Mayer Manor, speelde saxofonist Jurienne een paar geweldige deuntjes terwijl de gasten ’s nachts door Amsterdam liepen.

Tijd voor Feest

Om deze heerlijke avond af te sluiten, was er een groot feest voor alle gasten in de kelder van Mayer Manor. Absoluut een avond en een bruiloft om nooit te vergeten.

Samenvattend

Hoewel de tijden vreemd waren vanwege het coronavirus dat steeds meer voet aan wal zette in Europa, was deze bruiloft ook om positieve redenen er één om nooit te vergeten.

De trouwlocaties die door het bruidspaar zijn uitgekozen, laten zien dat ze veel oog hebben voor artistieke plekken. Zowel Droog Amsterdam als Mayer Manor zijn – op een goede manier – anders dan alles wat je eerder hebt gezien.

Ik zou hier graag meer bruiloften fotograferen, dus neem contact op als je overweegt een van deze trouwlocaties te gebruiken voor je eigen bruiloft.

Bronnen en Leveranciers

Fotograaf: Sjoerd Booij Photography
Bruid: Mabel Pols – Studio Pols
Bruidegom: Paul Taalman
Wedding planner: With Lotte
Ceremonie, Receptie & Diner locatie: Droog Amsterdam
Feestlocatie: Mayer Manor
Saxofonist: Jurienne

0 Shares

Nu Is Het Jouw Beurt

Help me alsjeblieft door dit artikel te delen met je vrienden en familie.

Op zoek naar een fotograaf?

Met meer dan 10 jaar ervaring en 250+ bruiloften geschoten, weet ik dat ik ook iets geweldigs voor jullie kan maken!

– Sjoerd

Bride and groom kissing during wedding ceremony at Droog Amsterdam.
    Copy link